Alles over Onderhoud

Onderhoud & reiniging

De lucht in een woning is niet altijd even schoon, wat heel normaal is. Echter is het wel belangrijk om altijd goed te blijven ventileren. Wanneer u uw ventilatiesysteem regelmatig laat reinigen en schoonmaken bent u er altijd van verzekerd dat uw ventilatiesysteem optimaal werkt én dat u een schone, gezonde lucht heeft. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder!

In veel huizen is een mechanische ventilatie of wtw-unit (warmteterugwin) ingebouwd. Door de jaren heen raakt zo’n systeem echter vervuild en verouderd. Daarom is het belangrijk om tijdig het onderhoud te laten uitvoeren. Het kan ook zijn dat uw ventilatiesysteem veel lawaai maakt en slecht afzuigt. We komen graag bij u langs om te kijken naar de juiste oplossing en voeren de nodige werkzaamheden! Alles zodat u weer goed gebruik kunt maken van uw ventilatiesysteem.

Onze werkwijze

De reiniging van een ventilatiesysteem duurt gemiddeld één uur. Onze werkwijze van het onderhoud houdt het volgende in:

  • Inspecteren, reinigen en indien nodig ontvetten van de ventilator;
  • Het schoonborstelen van de luchtkanalen d.m.v. een roterende borstel;
  • De motorstanden controleren en indien nodig corrigeren;
  • De aanzuigventielen reinigen en ontvetten;
  • Het optimaal afstellen van het ventilatiesysteem (optie);
  • Opruimen van de door ons veroorzaakte vervuiling.

Ventilatiebox vervangen

Maakt uw ventilatiebox in huis veel lawaai en merkt u dat deze slecht afzuigt? Wanneer een ventilatiebox ouder is dan 15 jaar, is het slim om deze in dit geval te vervangen. Veel Nederlandse huishoudens hebben nog een relatief oude ventilatiebox. Doordat deze verouderd en verslechterd, wordt er ook meer stroom verbruikt. Met een nieuw ventilatiesysteem voorkomt u dit én bespaart u gemiddeld €65,- per jaar! Daarnaast heeft u bij Air System altijd een storingsservice van twee jaar. Bij een storing betaalt u geen voorrijkosten en geen arbeidsloon.

Wanneer u ervoor kiest om uw ventilatiebox te vervangen, is het belangrijk dat uw ventilatiekanalen ook worden gereinigd. Zo gaat u altijd voor het optimale resultaat. Ventilatiekanalen vormen namelijk een belangrijke schakel in het zuiveringsproces van de lucht. Vervuilde lucht gaat naar buiten en er is voldoende toestroom van frisse lucht.

Wilt u ook voor de juiste werking van uw ventilatiesysteem gaan? Maak dan met ons een afspraak, zodat we een nieuwe ventilatiebox kunnen plaatsen én de ventilatiekanalen kunnen reinigen. Neem contact met ons op door te mailen naar info@air-system.nl of via 0316-849077.

Afspraak maken voor onderhoud of installatie?