Mechanische ventilatie

De huizen anno nu zijn erg goed geïsoleerd. Dit zorgt ervoor dat er voldoende aandacht besteed dient te worden aan mechanische ventilatie. Mechanische ventilatie zorgt ervoor dat vocht makkelijk afgevoerd kan worden en dit voorkomt schimmels en nare luchtjes. Het resultaat is een fijn leefklimaat in uw woning. Het is van belang dat het onderhoud regelmatig wordt uitgevoerd.

Echter kan het ook zijn dat uw ventilatiebox zodanig is verouderd, waardoor het misschien niet meer aan de capaciteit voldoet. In dit geval dient er een nieuwe unit te komen. Ieder huis is anders en daarom zijn de kosten ook per situatie verschillend. Graag geven we u hier een passende prijsopgave voor, zodat u weet wat u kunt verwachten. Neem gerust contact met ons op.

mechanische ventilatie installateur

Waar kunnen we u mee helpen?

Wat is mechanische ventilatie?

Mechanische ventilatie is een systeem dat centraal de vervuilde en vochtige lucht afzuigt. Hierdoor ontstaat een goede luchtkwaliteit. De afzuiging is continu en gaat via ventilatiekanalen in de keuken, badkamer en toilet. Dit zijn de plekken waar de meeste vochtige lucht ontstaat, vandaar dat hier altijd een afzuigpunt is. De ventilatieroosters boven de ramen zorgen voor verse toevoerlucht. Hierdoor ontstaat een goede luchtcirculatie in de woning. Doordat dit ventilatieproces eigenlijk nooit stopt, raden we aan om het ventilatiesysteem nooit uit te zetten.

Tips voor optimale mechanische ventilatie

Graag geven we u een aantal handige tips, zodat u er zeker van bent dat de mechanische ventilatie in uw huis optimaal werkt en u daar dus altijd profijt van heeft. 

Laat het ventilatiesysteem altijd aan staan

We hebben het al kort benoemd, maar het is belangrijk dat u het ventilatiesysteem nooit uitzet (behalve met calamiteiten). Op deze manier weet u zeker dat u altijd een gezond binnenklimaat heeft.

Zet raamroosters open

Om te zorgen voor een goede luchtcirculatie, adviseren we de raamroosters open te zetten. 

Controleer deuren

Zit er voldoende ruimte onder uw deur? Volgens de bouw dient er minimaal 2 cm ruimte te zijn onder deuren. Dit zorgt voor een goede air flow in huis.

Zorg voor regelmatig onderhoud

Om ervoor te zorgen dat uw ventilatie-unit altijd optimaal werkt, is het verstandig het regelmatig te laten onderhouden. Zo weet u zeker dat het niet vervuild raakt en het daardoor niet meer goed werkt.

Zet ventilatie bij vochtpieken op de hoogste stand

Het is belangrijk dat u de ventilatie bij vochtpieken op de hoogste stand zet, bijvoorbeeld tijdens douchen en koken. Dit zorgt ervoor dat de vocht sneller uw woning weer verlaat. Hiermee bespaart u energie: droge lucht is gemakkelijker op te warmen dan vochtige lucht.  

Waarom kiest u voor Air System?

R

We scoren een 9,4 met meer dan 200 reviews

R

Reken op de kennis en kunde van onze monteurs

R

We zijn snel ter plaatse

R

Profiteer van een gezond binnenklimaat

Vraag vrijblijvend een offerte aan! 

Bent u benieuwd naar meer informatie over mechanische ventilatie? Neem gerust contact met ons op. Dit kan via het onderstaande contactformulier, door te bellen naar 026-8450345 of te mailen naar info@air-system.nl.

Uw lucht, onze zorg

Om een afspraak te maken neem contact op via dit formulier of telefonisch op 026-8450345.

Wij helpen u verder met ventilatie van uw huis!

Telefonisch bereikbaar: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 09:00 tot 15:00 uur. Woensdag telefonisch niet bereikbaar. U kunt altijd mailen naar info@air-system.nl.

Adres: Snelliusweg 40-9, 6827 DH Arnhem

KVK nummer: 55158471