Voordelen van ventilatie

Wat houdt ventilatie eigenlijk in? Waar moet u rekening mee houden om een optimaal leefklimaat te krijgen? Het is altijd belangrijk om uw huis goed te ventileren. Een raam openzetten zorgt voor meer zuurstof en verfrissing, maar is geen vervanging van mechanische ventilatie. Maar wat houdt ventilatie precies in en voor welke soorten ventilatie kunt u bij ons terecht? U leest het hieronder.

Het hele jaar door ventileren

Wanneer een ventilatiesysteem goed wordt onderhouden en op de juiste manier is afgesteld, heeft u er het hele jaar plezier van. Wij kunnen u hier een advies op maat over geven. Elk systeem heeft namelijk onderhoud nodig, maar het is per situatie verschillend wat voor een onderhoud dit is. Zowel nieuwbouw- als bestaande woningen (gebouwd na 1975) beschikken over een ventilatiesysteem. Doordat huizen steeds beter geïsoleerd worden, is het nóg belangrijker dat de mechanische ventilatie in orde is.

Tips voor het gebruik van ventilatie

Voor het gebruik van een ventilatiesysteem hebben we een aantal praktische tips voor u. Zorg er altijd voor dat het systeem goed is afgesteld. Op deze manier voorkomt u dat er teveel energie uit uw woning wordt gehaald. Schakel de mechanische ventilatie nooit uit. Alleen bij onderhoud of noodgevallen kan de stekker van de centrale ventilatie unit uit het stopcontact worden gehaald. Heeft uw ventilatiesysteem geen stekker? Zet dan de schakelaar in de meterkast om van de groep die de mechanische ventilatie bedient.

Zet daarnaast de mechanische ventilatie hoger bij vochtpieken, zoals douchen of koken. Heeft u verdere vragen over het gebruik van ventilatie? Neem dan gerust contact op met ons door te bellen naar 026-8450345 of te mailen naar info@air-system.nl.

Voordelen van ventilatie

R

Een ventilatiesysteem staat altijd aan en zorgt daarmee continu voor een gezonde lucht in huis.

R

Met een ventilatiesysteem voorkomt u nare luchtjes en een klam aanvoelend leefklimaat.

R

Een goed geventileerd, verbruikt minder energie. Droge lucht wordt sneller verwarmd dan vochtige lucht. 

R

Vochtige lucht in uw huis kan leiden tot schimmels. Goede ventilatie voorkomt dit.

Bent u benieuwd naar meer informatie over mechanische ventilatie of WTW ventilatie? Neem gerust contact met ons op. Dit kan via het onderstaande contactformulier, door te bellen naar 026-8450345 of te mailen naar info@air-system.nl.

Uw lucht, onze zorg

Om een afspraak te maken neem contact op via dit formulier of telefonisch op 026-8450345.

 

Wij helpen u verder met ventilatie van uw huis!

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur

Adres: Snelliusweg 40-9, 6827 DH Arnhem

KVK nummer: 55158471