Meest gestelde vragen 

Het is begrijpelijk dat u vragen heeft rondom mechanische ventilatie of WTW ventilatie. We hebben daarom de meest gestelde vragen bij elkaar gevoegd, zodat u de meeste informatie direct op onze website kan vinden. Uiteraard kunt u ook te allen tijde contact met ons opnemen! 

FAQ mechanische ventilatie

Hoe bedien ik mechanische ventilatie?

De mechanische ventilatie kan harder en zachter worden gezet met de standenschakelaar. Deze vind je vaak in de keuken. Echter komt het steeds vaker voor dat een ventilatiesysteem bedient kan worden met een afstandsbediening. 

Is mechanische ventilatie verplicht? 

Sinds 2006 is het bij de wet verplicht in alle nieuwbouwwoningen, omdat ze woningen steeds beter geïsoleerd zijn. In oudere woningen is dit niet van toepassing, omdat frisse lucht hier via kieren en gaten de woning binnen kan komen. 

Hoe vaak is onderhoud nodig?

Afhankelijk van uw woonsituatie is het verschillend hoe vaak onderhoud nodig is. Daarom adviseren we onze nieuwe klanten altijd een nulbeurt, oftewel een nulmeting. Dit is in de meeste gevallen groot onderhoud, zodat we duidelijk voor ogen hebben wat de situatie is. Vervolgens is het goed om na 2 jaar groot of klein onderhoud uit te laten voeren. Op deze manier hebben wij een gedegen beeld van hoe vaak onderhoud daadwerkelijk nodig is.

Wanneer moet ik nieuwe mechanische ventilatie? 

Na ongeveer 15 jaar is mechanische ventilatie toe aan vervanging. 

Wat moet ik doen als ik geen mechanische ventilatie heb?

Vaak hebben woningen die voor 1970 zijn gebouwd geen mechanische ventilatie. Om hier nog een mechanisch ventilatiesysteem te installeren is erg kostbaar. Uiteraard zijn er wel andere mogelijkheden, neem hiervoor contact met ons op. 

Kan ik mechanische ventilatie uitzetten?

Mechanische ventilatie kan worden uitgezet, maar we adviseren dit niet te doen. Zet dit alleen uit bij onderhoud (door een van onze monteurs) of een ramp (als de overheid het adviseert, trek dan de stekker eruit). 

Hoe kan ik betalen?

U kunt bij ons pinnen of contant betalen.

Berekenen jullie voorrijkosten?

We berekenen geen voorrijkosten, enkel bij reparaties.

FAQ WTW ventilatie

Zijn de ventilatiekanalen zichtbaar?

Het kan voorkomen dat het zichtbaar is, maar over het algemeen is dit netjes weg te werken.

Waar zorgt een WTW unit voor?

Een WTW ventilatiesysteem zorgt voor een gezond binnenklimaat. Daarbij profiteert u van een minimaal energieverbruik en houdt de afgevoerde en toegevoerde lucht in balans.

Behoud ik dezelfde afstandsbediening als ik de WTW unit laat vervangen?

In de meeste gevallen kunt u gewoon dezelfde afstandsbediening gebruiken. 

Mogen ramen wel worden open gezet?

Uiteraard mag u altijd een raam open zetten, maar voor de mate van ventilatie hoeft dit niet. De WTW unit zorgt voor voldoende ventilatie. 

Hoe vaak moet ik mijn WTW filters vervangen?

We adviseren om elk half jaar de WTW filters te vervangen. Indien u last heeft van een luchtwegaandoening, adviseren we het vaker te wisselen.

Wanneer moet ik in welke stand ventileren?

Stand 1 is laag en gebruikt u gedurende de nacht en bij afwezigheid. Stand 2 is midden en gebruikt u overdag bij aanwezigheid van één of meerdere personen. Stand 3 is hoog en wordt gebruikt tijdens koken, douchen of baden.

Nemen jullie, bij vervanging, de oude WTW unit mee?

Indien gewenst, nemen we de oude WTW unit mee. We vinden het belangrijk dat dit op de juiste wijze wordt afgevoerd, dus kunnen u hierin ontzorgen.

 

Waarom kiest u voor Air System?

R

We scoren een 9,4 met meer dan 700 reviews

R

Reken op de kennis en kunde van onze monteurs

R

We zijn snel ter plaatse

R

Profiteer van een gezond binnenklimaat

Vraag vrijblijvend een offerte aan! 

Bent u benieuwd naar meer informatie over mechanische ventilatie of WTW ventilatie? Neem gerust contact met ons op. Dit kan via het onderstaande contactformulier, door te bellen naar 026-8450345 of te mailen naar info@air-system.nl.

Uw lucht, onze zorg

Om een afspraak te maken neem contact op via dit formulier of telefonisch op 026-8450345.

 

Wij helpen u verder met ventilatie van uw huis!

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur

Adres: Snelliusweg 40-9, 6827 DH Arnhem

KVK nummer: 55158471