Over ventilatie 

Het is altijd belangrijk om uw huis goed te ventileren. Een raam openzetten zorgt voor meer zuurstof en verfrissing, maar is geen vervanging van mechanische ventilatie. Maar wat houdt ventilatie precies in en voor welke soorten ventilatie kunt u bij ons terecht? U leest het hieronder.

Het hele jaar door ventileren

Wanneer een ventilatiesysteem goed wordt onderhouden en op de juiste manier is afgesteld, heeft u er het hele jaar plezier van. Wij kunnen u hier een advies op maat over geven. Elk systeem heeft namelijk onderhoud nodig, maar het is per situatie verschillend wat voor een onderhoud dit is. Zowel nieuwbouw- als bestaande woningen (gebouwd na 1975) beschikken over een ventilatiesysteem. Doordat huizen steeds beter geïsoleerd worden, is het nóg belangrijker dat de mechanische ventilatie in orde is.

Soorten ventilatie

Mechanische ventilatie (systeem C)

Mechanische ventilatie houdt in dat de oude lucht uit uw woning wordt gezogen. De motor in het ventilatiesysteem voert de lucht af via luchtkanalen, bijvoorbeeld in uw keuken, badkamer en toilet. De aanvoer komt hierbij via de raamroosters naar binnen.

Warmteterugwin ventilatie (WTW) (systeem D)

Bij een WTW-systeem wordt de warmte van de afgezogen lucht gebruikt, om toevoerlucht voor te verwarmen en blaast dit vervolgens uw huis in. Het is een manier van ventileren, waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat.

Waarom kiest u voor Air System?

R

We scoren een 9,4 met meer dan 200 reviews

R

Reken op de kennis en kunde van onze monteurs

R

We zijn snel ter plaatse

R

Profiteer van een gezond binnenklimaat

Vraag vrijblijvend een offerte aan! 

Bent u benieuwd naar meer informatie over mechanische ventilatie of WTW ventilatie? Neem gerust contact met ons op. Dit kan via het onderstaande contactformulier, door te bellen naar 026-8450345 of te mailen naar info@air-system.nl.

Uw lucht, onze zorg

Om een afspraak te maken neem contact op via dit formulier of telefonisch op 026-8450345.

 

Wij helpen u verder met ventilatie van uw huis!

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur

Adres: Snelliusweg 40-9, 6827 DH Arnhem

KVK nummer: 55158471