Mechanische ventilatie onderhouden en reinigen

Onderhoud en reiniging van mechanische ventilatie zijn erg belangrijk. Hierdoor zorgt u ervoor dat het ventilatiesysteem altijd optimaal blijft werken, het ventilatiesysteem geen lawaai maakt en u ook uw energiekosten laag houdt. Een gezond binnenklimaat is ontzettend belangrijk. U bent immers dagelijks in uw woning en het is bevorderend voor uw gezondheid als uw systeem goed werkt. Graag vertellen we u meer over het onderhoud en onze werkzaamheden. 

ventilatie laten reinigen

Waarom mechanische ventilatie onderhouden en reinigen?

Een ventilatiebox wordt dag in, dag uit intensief gebruikt en raakt door de jaren heen vervuild. Het is dus erg belangrijk om mechanische ventilatie te laten reinigen. Laten we eerst eens kijken waarom mechanische ventilatie überhaupt belangrijk is. Elke dag wassen, koken, douchen en ademen we. Het is cruciaal dat er goed geventileerd wordt. Wanneer het ventilatiesysteem niet wordt gereinigd, raakt het enorm vervuild door o.a. stof. Om te voorkomen dat alles verstopt raakt of dat schimmels en condens ontstaat, laat u een expert het onderhoud uitvoeren.   

Kosten van mechanische ventilatie onderhoud en reiniging

Wij bieden klein onderhoud, groot onderhoud en groot++ onderhoud aan. Wat de kosten zijn, is afhankelijk van wat u nodig heeft. Bij klein onderhoud wordt enkel de ventilatiebox gereinigd. Bij groot onderhoud worden zowel de box als de ventilatiekanalen gereinigd en bij groot++ onderhoud heeft u alle mogelijke reiniging én wordt alles optimaal afgesteld. Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

Onze werkwijze

Onze werkwijze bij groot++ onderhoud gaat als volgt:

  1. Als eerst voeren wij een korte inspectie uit om de huidige situatie in te schatten.
  2. We reinigen en, indien nodig, ontvetten alles.
  3. Vervolgens worden de luchtkanalen schoon geborsteld met een roterende borstel.
  4. De motorstanden worden gecontroleerd/ gecorrigeerd.
  5. We reinigen en ontvetten de afzuigventielen.
  6. Het ventilatiesysteem wordt optimaal afgesteld.
  7. Uiteraard ruimen we de door ons veroorzaakte vervuiling op.
  8. Als laatste geven we u advies over het correct gebruiken van het ventilatiesysteem.

Zo geniet u weer van een optimaal binnenklimaat!

mechanische ventilatie laten reinigen

Wij werken onder andere met:

Waarom kiest u voor Air System?

R

We scoren een 9,4 met meer dan 200 reviews

R

Reken op de kennis en kunde van onze monteurs

R

We zijn snel ter plaatse

R

Profiteer van een gezond binnenklimaat

Vraag vrijblijvend een offerte aan! 

Bent u benieuwd naar meer informatie over onderhoud en reiniging van uw mechanische ventilatie? Neem gerust contact met ons op. Dit kan via het onderstaande contactformulier, door te bellen naar 026-8450345 of te mailen naar info@air-system.nl.

Veelgestelde vragen

K
L
Kan ik mijn mechanische ventilatie zelf inregelen?

Nee, voor een optimale werking van je mechanische ventilatiesysteem is de juiste meetapparatuur nodig. Hiermee wordt het systeem afgesteld, zodat het optimaal werkt.

K
L
Hoe bedien ik mechanische ventilatie?

De mechanische ventilatie kan harder en zachter worden gezet met de standenschakelaar. Deze vind je vaak in de keuken. Echter komt het steeds vaker voor dat een ventilatiesysteem bedient kan worden met een afstandsbediening.

K
L
Is mechanische ventilatie verplicht?

Sinds 2006 is het bij de wet verplicht in alle nieuwbouwwoningen, omdat woningen steeds beter geïsoleerd zijn. In oudere woningen is dit niet van toepassing, omdat frisse lucht hier via kieren en gaten de woning binnen kan komen.

K
L
Hoe vaak is onderhoud nodig?

Afhankelijk van uw woonsituatie is het verschillend hoe vaak onderhoud nodig is. Daarom adviseren we onze nieuwe klanten altijd een nulbeurt, oftewel een nulmeting. Dit is in de meeste gevallen groot onderhoud, zodat we duidelijk voor ogen hebben wat de situatie is. Vervolgens is het goed om na 2 jaar groot of klein onderhoud uit te laten voeren. Op deze manier hebben wij een gedegen beeld van hoe vaak onderhoud daadwerkelijk nodig is.

K
L
Wanneer moet ik nieuwe mechanische ventilatie?

Na ongeveer 15 jaar is mechanische ventilatie toe aan vervanging.

K
L
Waarom mag je mechanische ventilatie niet uitzetten?

Mechanische ventilatie kan worden uitgezet, maar we adviseren dit niet te doen. Zet dit alleen uit bij onderhoud (door een van onze monteurs) of een ramp (als de overheid het adviseert, trek dan de stekker eruit). Uw mechanische ventilatiesysteem is namelijk het enige in huis dat zorgt voor verse lucht. Wanneer u het systeem uitzet, stopt de lichtcirculatie en luchtverversing. Daarnaast vergroot u de kans op schimmelvorming in huis.

K
L
Hoe kan ik betalen?

U kunt bij ons pinnen of contant betalen.

K
L
Kan ik mijn mechanische ventilatie zelf reinigen?

Onze gecertificeerde monteurs zijn hiervoor opgeleid en gebruiken specialistisch gereedschap. Bijvoorbeeld om diep in de kanalen te kunnen reinigen. Alleen op die manier weet u zeker dat de mechanische ventilatie op de juiste manier blijft werken en u verzekerd bent van een gezond binnenklimaat. Het zelf reinigen heeft daarom vaak niet het gewenste resultaat en raden wij dus af.

Uw lucht, onze zorg

Om een afspraak te maken neem contact op via dit formulier of telefonisch op 026-8450345.

 

Wij helpen u verder met ventilatie van uw huis!

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur

Adres: Snelliusweg 40-9, 6827 DH Arnhem

KVK nummer: 55158471