Mechanische ventilatie vervangen

Werkt u huidige mechanische ventilatie niet meer optimaal en is het na een aantal jaar toe aan vervanging? Dan is het belangrijk dat dit op de juiste wijze wordt gedaan – door een professional. Wij helpen u graag met het vervangen van uw mechanische ventilatie. Op deze manier weet u zeker dat u weer kunt genieten van een goed werkend ventilatiesysteem, dat ervoor zorgt dat uw binnenklimaat optimaal is. Als u het helemaal goed wilt aanpakken, adviseren we u om gelijk ook de ventilatiekanalen door ons te laten reinigen. Dan weet u zeker dat alles in de juiste staat is.

mechanische ventilatie laten vervangen

Waarom mechanische ventilatie laten vervangen?

 Na 10-15 jaar is de mechanische ventilatie verouderd. Dit is te merken aan het geluid dat de ventilatiebox wellicht maakt of dat het niet meer optimaal werkt. De werking van het ventilatiesysteem gaat achteruit, waardoor het binnenklimaat verslechterd. Daarnaast zijn nieuwe ventilatieboxen weer een stuk energiezuiniger. De mechanische ventilatiebox vervangen loont dus ook nog eens!

Kosten van vervangen mechanische ventilatie

De kosten voor het vervangen van mechanische ventilatie zijn per woning erg verschillend. We geven u hier graag een advies op maat voor. Wanneer u contact met ons opneemt, zullen we u een aantal vragen stellen over uw woning en de huidige mechanische ventilatie. Vervolgens zullen we een vrijblijvende prijsopgave opmaken en kunnen we een afspraak inplannen.

Zo werkt Air System

Nadat u van ons een prijsopgave heeft gekregen, komt een monteur bij u langs. We zullen de huidige mechanische ventilatie verwijderen en het nieuwe systeem plaatsen en correct aansluiten. Indien wenselijk kunnen we direct de ventilatiekanalen reinigen door middel van de borstelmethode. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat alles schoon is en optimaal werkt.

mechanische ventilatie vervangen

Wij werken onder andere met:

Waarom kiest u voor Air System?

R

We scoren een 9,4 met meer dan 200 reviews

R

Reken op de kennis en kunde van onze monteurs

R

We zijn snel ter plaatse

R

Profiteer van een gezond binnenklimaat

Vraag vrijblijvend een offerte aan 

Bent u benieuwd naar meer informatie over het vervangen van mechanische ventilatie? Neem gerust contact met ons op. Dit kan via het onderstaande contactformulier, door te bellen naar 026-8450345 of te mailen naar info@air-system.nl.

Meest gestelde vragen over mechanische ventilatie

K
L
Kan ik mijn mechanische ventilatie zelf vervangen?

Nee, voor een optimale werking van je mechanische ventilatiesysteem is de juiste meetapparatuur nodig. Hiermee wordt het systeem afgesteld, zodat het optimaal werkt. Dit geldt ook voor het vervangen van mechanische ventilatie

K
L
Hoe bedien ik mechanische ventilatie?

De mechanische ventilatie kan harder en zachter worden gezet met de standenschakelaar. Deze vind je vaak in de keuken. Echter komt het steeds vaker voor dat een ventilatiesysteem bedient kan worden met een afstandsbediening.

K
L
Is mechanische ventilatie verplicht?

Sinds 2006 is het bij de wet verplicht in alle nieuwbouwwoningen, omdat ze woningen steeds beter geïsoleerd zijn. In oudere woningen is dit niet van toepassing, omdat frisse lucht hier via kieren en gaten de woning binnen kan komen.

K
L
Hoe vaak is onderhoud nodig?

Afhankelijk van uw woonsituatie is het verschillend hoe vaak onderhoud nodig is. Daarom adviseren we onze nieuwe klanten altijd een nulbeurt, oftewel een nulmeting. Dit is in de meeste gevallen groot onderhoud, zodat we duidelijk voor ogen hebben wat de situatie is. Vervolgens is het goed om na 2 jaar groot of klein onderhoud uit te laten voeren. Op deze manier hebben wij een gedegen beeld van hoe vaak onderhoud daadwerkelijk nodig is.

K
L
Wanneer moet ik nieuwe mechanische ventilatie?

Na ongeveer 15 jaar is mechanische ventilatie toe aan vervanging. De capaciteit neemt geleidelijk af, dus op tijd vervangen is belangrijk voor schone lucht in huis. Daarnaast zijn nieuwe systemen tegenwoordig weer een stuk energiezuiniger. Het vervangen loont dus ook nog eens!

K
L
Kan ik mechanische ventilatie uitzetten?

Mechanische ventilatie kan worden uitgezet, maar we adviseren dit niet te doen. Zet dit alleen uit bij onderhoud (door een van onze monteurs) of een ramp (als de overheid het adviseert, trek dan de stekker eruit).

K
L
Hoe kan ik betalen?

U kunt bij ons pinnen of contant betalen.

K
L
Wat kost het vervangen van mechanische ventilatie?

De exacte kosten zijn lastig te noemen. Dit heeft te maken met verschillende factoren, zoals het type en merk ventilatie. Daarnaast is het ook afhankelijk of alleen de ventilatiebox vervangen wordt of dat de kanalen ook gereinigd moeten worden. Wilt u graag weten wat de kosten exact zijn? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende prijsindicatie!

Uw lucht, onze zorg

Om een afspraak te maken neem contact op via dit formulier of telefonisch op 026-8450345.

 

Wij helpen u verder met ventilatie van uw huis!

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur

Adres: Snelliusweg 40-9, 6827 DH Arnhem

KVK nummer: 55158471