Mechanische ventilatie vervangen

Werkt u huidige mechanische ventilatie niet meer optimaal en is het na een aantal jaar toe aan vervanging? Dan is het belangrijk dat dit op de juiste wijze wordt gedaan – door een professional. Graag helpen we u hiermee verder. Op deze manier weet u zeker dat u weer kunt genieten van een goed werkend systeem, dat ervoor zorgt dat uw binnenklimaat optimaal is. Als u het helemaal goed wil aanpakken, adviseren we u om gelijk ook de ventilatiekanalen door ons te laten reinigen. Dan weet u zeker dat alles in de juiste staat is.

Waarom mechanische ventilatie vervangen?

Na 10-15 jaar is de mechanische ventilatie verouderd. Dit is te merken aan het geluid dat de ventilatiebox wellicht maakt of dat het niet meer optimaal werkt. Doordat het systeem na vervanging weer goed werkt, zal het u ook energiekosten besparen. Dit komt omdat het veel efficiënter zijn werk doet!

Kosten van vervangen mechanische ventilatie

De kosten zijn per woning erg verschillend. We geven u hier graag een advies op maat voor. Wanneer u contact met ons, Air System, opneemt zullen we u een aantal vragen stellen over uw woning en de huidige mechanische ventilatie. Vervolgens zullen we u een prijsopgave opmaken en kunnen we een afspraak inplannen.

Zo werkt Air System

Nadat u van ons een prijsopgave heeft gekregen, komt een monteur bij u langs. We zullen de huidige mechanische ventilatie verwijderen en het nieuwe systeem plaatsen en correct aansluiten. Indien wenselijk kunnen we direct de ventilatiekanalen reinigen door middel van de borstelmethode. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat alles schoon is en optimaal werkt.

Waarom kiest u voor Air System?

R

We scoren een 9,4 met meer dan 200 reviews

R

Reken op de kennis en kunde van onze monteurs

R

We zijn snel ter plaatse

R

Profiteer van een gezond binnenklimaat

Vraag vrijblijvend een offerte aan! 

Bent u benieuwd naar meer informatie over het vervangen van mechanische ventilatie? Neem gerust contact met ons op. Dit kan via het onderstaande contactformulier, door te bellen naar 026-8450345 of te mailen naar info@air-system.nl.

Meest gestelde vragen

Heeft u vragen over onze werkzaamheden, mechanische ventilatie of iets anders? Bekijk dan eerst de onderstaande vragen. Hier vindt u de meest gestelde vragen die we voor u hebben verzameld.

Hoe bedien ik mechanische ventilatie?

De mechanische ventilatie kan harder en zachter worden gezet met de standenschakelaar. Deze vind je vaak in de keuken. Echter komt het steeds vaker voor dat een ventilatiesysteem bedient kan worden met een afstandsbediening. 

Wanneer moet mechanische ventilatie worden vervangen?

We adviseren voor mechanische ventilatie om dit om de 10-15 jaar te laten vervangen. Vaak merken we dat dan de kwaliteit en werking afneemt. Dit zien we bijvoorbeeld doordat de unit veel lawaai maakt of niet meer goed werkt.

Is mechanische ventilatie verplicht? 

Sinds 2006 is het bij de wet verplicht in alle nieuwbouwwoningen, omdat ze woningen steeds beter geïsoleerd zijn. In oudere woningen is dit niet van toepassing, omdat frisse lucht hier via kieren en gaten de woning binnen kan komen. 

Hoe vaak is onderhoud nodig?

Afhankelijk van uw woonsituatie is het verschillend hoe vaak onderhoud nodig is. Daarom adviseren we onze nieuwe klanten altijd een nulbeurt, oftewel een nulmeting. Dit is in de meeste gevallen groot onderhoud, zodat we duidelijk voor ogen hebben wat de situatie is. Vervolgens is het goed om na 2 jaar groot of klein onderhoud uit te laten voeren. Op deze manier hebben wij een gedegen beeld van hoe vaak onderhoud daadwerkelijk nodig is. 

Wanneer moet ik nieuwe mechanische ventilatie? 

Na ongeveer 15 jaar is mechanische ventilatie toe aan vervanging. 

Wat moet ik doen als ik geen mechanische ventilatie heb?

Vaak hebben woningen die voor 1970 zijn gebouwd geen mechanische ventilatie. Om hier nog een mechanisch ventilatiesysteem te installeren is erg kostbaar. Uiteraard zijn er wel andere mogelijkheden, neem hiervoor contact met ons op. 

Kan ik mechanische ventilatie uitzetten?

Mechanische ventilatie kan worden uitgezet, maar we adviseren dit niet te doen. Zet dit alleen uit bij onderhoud (door een van onze monteurs) of een ramp (als de overheid het adviseert, trek dan de stekker eruit). 

Hoe kan ik betalen?

U kunt bij ons pinnen of contant betalen.

Berekenen jullie voorrijkosten?

We berekenen geen voorrijkosten, enkel bij reparaties.

Uw lucht, onze zorg

Om een afspraak te maken neem contact op via dit formulier of telefonisch op 026-8450345.

 

Wij helpen u verder met ventilatie voor uw huis!

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur

Adres: Snelliusweg 40-9, 6827 DH Arnhem

KVK nummer: 55158471