Mechanische ventilatie inregelen

Bij het inregelen van de mechanische ventilatie zorgen we ervoor dat het ventilatiesysteem optimaal is afgesteld volgens de EPB-wetgeving (Energy Performance of Buildings). Ventilatiesystemen moeten voldoen aan een aantal normen. Een goed ingeregeld ventilatiesysteem, bespaart bovendien energiekosten. Om hieraan te voldoen is het nodig om een ventilatiesysteem in te regelen. Graag vertellen we u hier meer over. 

mechanische ventilatie laten inregelen

Waarom mechanische ventilatie inregelen?

Het inregelen van mechanische ventilatie is om een aantal redenen belangrijk. Om te beginnen is het belangrijk dat een woning een gezond binnenklimaat heeft en wanneer een ventilatiesysteem niet meer optimaal werkt zal dit ook invloed hebben op het leefklimaat. Daarnaast is het een vereiste, zoals hierboven vermeld, dat mechanische ventilatie voldoet een de EPB-wetgeving.

Kosten van mechanische ventilatie inregelen

De kosten voor het inregelen van mechanische ventilatie zijn verschillend per woning en situatie. Neem contact met ons op, zodat we u hier meer over kunnen vertellen en meer informatie hebben over uw huidige mechanische ventilatie. Tevens kunnen we u dan direct een specifieke prijsopgave geven.

Benieuwd naar onze tarieven?

mechanische ventilatie inregelen

Zo regelen we mechanische ventilatie in

Wanneer wij  een ventilatiesysteem inregelen en afstellen, werken we als volgt:

  • Alle ramen en binnendeuren worden dicht gedaan en eventuele raamroosters staan volledig open.
  • De ventilatie-unit wordt op maximale capaciteit ingesteld. Hiervoor gebruiken we een geijkte debietmeter dat over de toe- en afvoerroosters wordt geplaatst. De hoeveelheid lucht (het debiet) die langs het apparaat stroomt wordt zo gemeten.
  • Door de aan- en afvoerventielen verder open of dicht te draaien, stellen we het juiste debiet in.

Wij werken onder andere met:

Waarom kiest u voor Air System?

R

We scoren een 9,4 met meer dan 200 reviews

R

Reken op de kennis en kunde van onze monteurs

R

We zijn snel ter plaatse

R

Profiteer van een gezond binnenklimaat

Plan direct een afspraak voor het inregelen van uw mechanische ventilatie

Wilt u meer weten over het inregelen van mechanische ventilatie? Of wilt u direct een afspraak inplannen? Neem gerust contact met ons op met onze specialisten. Dat kan via het contactformulier onderaan deze pagina of door te bellen of te mailen:

Meest gestelde vragen

K
L
Kan ik mijn mechanische ventilatie zelf inregelen?

Nee, voor een optimale werking van je mechanische ventilatiesysteem is de juiste meetapparatuur nodig. Hiermee wordt het systeem afgesteld, zodat het optimaal werkt.

K
L
Hoe bedien ik mechanische ventilatie?

De mechanische ventilatie kan harder en zachter worden gezet met de standenschakelaar. Deze vind je vaak in de keuken. Echter komt het steeds vaker voor dat een ventilatiesysteem bedient kan worden met een afstandsbediening.

K
L
Is mechanische ventilatie verplicht?

Sinds 2006 is het bij de wet verplicht in alle nieuwbouwwoningen, omdat ze woningen steeds beter geïsoleerd zijn. In oudere woningen is dit niet van toepassing, omdat frisse lucht hier via kieren en gaten de woning binnen kan komen.

K
L
Hoe vaak is onderhoud nodig?

Afhankelijk van uw woonsituatie is het verschillend hoe vaak onderhoud nodig is. Daarom adviseren we onze nieuwe klanten altijd een nulbeurt, oftewel een nulmeting. Dit is in de meeste gevallen groot onderhoud, zodat we duidelijk voor ogen hebben wat de situatie is. Vervolgens is het goed om na 2 jaar groot of klein onderhoud uit te laten voeren. Op deze manier hebben wij een gedegen beeld van hoe vaak onderhoud daadwerkelijk nodig is.

K
L
Wanneer moet ik nieuwe mechanische ventilatie?

Na ongeveer 15 jaar is mechanische ventilatie toe aan vervanging.

K
L
Wat moet ik doen als ik geen mechanische ventilatie heb?

Vaak hebben woningen die voor 1970 zijn gebouwd geen mechanische ventilatie. Om hier nog een mechanisch ventilatiesysteem te installeren is erg kostbaar. Uiteraard zijn er wel andere mogelijkheden, neem hiervoor contact met ons op.

K
L
Kan ik mechanische ventilatie uitzetten?

Mechanische ventilatie kan worden uitgezet, maar we adviseren dit niet te doen. Zet dit alleen uit bij onderhoud (door een van onze monteurs) of een ramp (als de overheid het adviseert, trek dan de stekker eruit).

K
L
Hoe kan ik betalen?

U kunt bij ons pinnen of contant betalen.

Uw lucht, onze zorg

Om een afspraak te maken neem contact op via dit formulier of telefonisch op 026-8450345.

 

Wij helpen u verder met ventilatie van uw huis!

Telefonisch bereikbaar: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 09:00 tot 15:00 uur. Woensdag telefonisch niet bereikbaar. U kunt altijd mailen naar info@air-system.nl.

Adres: Snelliusweg 40-9, 6827 DH Arnhem

KVK nummer: 55158471