Mechanische ventilatie aanleggen

Doordat huizen erg goed geïsoleerd zijn, is het belangrijk om genoeg aandacht te besteden aan mechanische ventilatie in uw woning. Het zorgt er namelijk voor dat uw woning voldoende geventileerd wordt. Alle kamers worden voorzien van schone, droge lucht. De vuile, vochtige lucht wordt afgevoerd. Dit bevordert uw gezondheid! En, bovendien worden muffe geurtjes en schimmels voorkomen. Voor het aanleggen van mechanische ventilatie in uw woning is het verstandig de hulp in te schakelen van een professional. Er komt veel bij kijken: van de juiste ventilatie-unit tot het uitvoeren van een correcte plaatsing. Graag helpen we u hierbij verder.

mechanische ventilatie

Waarom mechanische ventilatie aanleggen?

Veel mensen denken dat natuurlijke ventilatie voldoende is: even een raam openzetten en er komt weer frisse lucht naar binnen. Toch is dit niet voldoende. Mechanische ventilatie zorgt ervoor dat er een continue, perfecte luchtcirculatie is in uw woning. 

Daarnaast zorgt mechanische ventilatie ervoor dat de ideale luchtvochtigheid bereikt wordt. Dit ligt tussen de 40 en 60 procent. Slechte ventilatie heeft invloed op uw gezondheid en zorgt daarnaast ook voor hoge energiekosten. Het is dus belangrijk om altijd goed te kijken naar de status van uw ventilatie-unit en daarnaast regelmatig onderhoud uit te laten voeren. 

Kosten van mechanische ventilatie aanleggen

De kosten van mechanische ventilatie zijn verschillend per woning en situatie. Het is dus belangrijk om voorafgaand contact met ons op te nemen, zodat we u een aantal vragen kunnen stellen. Bijvoorbeeld over het huidige ventilatiesysteem, uw woning, woonoppervlak, etc. Afhankelijk van de voorraad / leverancier kunnen we doorgaans binnen 2 weken een nieuwe ventilatie-unit bij u thuis plaatsen.  

Zo werkt Air System

Wanneer u voor Air System kiest om mechanische ventilatie aan te leggen, werken wij als volgt. Na het contact met u, zullen we u een offerte toesturen met daarin onze werkzaamheden en de kosten voor de unit. Vervolgens maken we een afspraak en komen we bij u langs om de ventilatie-unit te plaatsen. Indien u ervoor kiest om tegen extra kosten het systeem door ons te laten inregelen, zullen we dit direct uitvoeren. Het inregelen van de mechanische ventilatie is cruciaal voor een juiste werking van het ventilatiesysteem. Dit wordt gedaan door de luchtafvoer te meten in de verschillende ruimtes in de woning (o.a. badkamer, keuken en toilet). Voordat we weer gaan, geven we u een advies en uitleg over het gebruik. Heeft u daarna nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. 

mechanische ventilatie aanleggen

Wij werken onder andere met:

Waarom kiest u voor Air System?

R

We scoren een 9,4 met meer dan 700 reviews

R

Reken op de kennis en kunde van onze monteurs

R

We zijn snel ter plaatse

R

Profiteer van een gezond binnenklimaat

Vraag vrijblijvend een offerte aan! 

Bent u benieuwd naar meer informatie over het aanleggen van mechanische ventilatie? Neem gerust contact met ons op. Dit kan via het onderstaande contactformulier, door te bellen naar 026-8450345 of te mailen naar info@air-system.nl.

Meest gestelde vragen

K
L
Is mechanische ventilatie verplicht?

Sinds 2006 is het bij de wet verplicht in alle nieuwbouwwoningen, omdat ze woningen steeds beter geïsoleerd zijn. In oudere woningen is dit niet van toepassing, omdat frisse lucht hier via kieren en gaten de woning binnen kan komen.

K
L
Hoe vaak is onderhoud nodig?

Afhankelijk van uw woonsituatie is het verschillend hoe vaak onderhoud nodig is. Daarom adviseren we onze nieuwe klanten altijd een nulbeurt, oftewel een nulmeting. Dit is in de meeste gevallen groot onderhoud, zodat we duidelijk voor ogen hebben wat de situatie is. Vervolgens is het goed om na 2 jaar groot of klein onderhoud uit te laten voeren. Op deze manier hebben wij een gedegen beeld van hoe vaak onderhoud daadwerkelijk nodig is.

K
L
Wanneer moet ik nieuwe mechanische ventilatie?

Na ongeveer 15 jaar is mechanische ventilatie toe aan vervanging.

K
L
Wat moet ik doen als ik geen mechanische ventilatie heb?

Vaak hebben woningen die voor 1970 zijn gebouwd geen mechanische ventilatie. Om hier nog een mechanisch ventilatiesysteem te installeren is erg kostbaar. Uiteraard zijn er wel andere mogelijkheden, neem hiervoor contact met ons op.

K
L
Hoe kan ik betalen?

U kunt bij ons pinnen of contant betalen.

K
L
Is mijn huis of appartement geschikt voor mechanische ventilatie?

Dat is afhankelijk van de woning. Zo moeten er bijvoorbeeld aansluitroosters boven de ramen zitten. Daarnaast kan het voor een bestaand huis of appartement zonder mechanische ventilatie erg kostbaar zijn om het aan te leggen. Hiervoor zijn vaak betere en goedkopere oplossingen.

We kijken graag vrijblijvend met u mee naar de opties en bijbehorende kosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Neem daarvoor gerust contact op.

K
L
Is mechanische ventilatie zuinig?

De nieuwe types zijn erg energiezuinig. Het kan dus lonen om je oude ventilatiebox te laten vervangen. Het verbruik hangt wel volledig af van de leefsituatie, aantal kamers, aantal m2 etc.

K
L
Is mechanische ventilatie gezond?

Ja, mechanische ventilatie in huis is zeker gezond. Juist afgesteld is het zelfs beter dan natuurlijke ventilatie. Wanneer je te weinig ventileert, blijven vieze stoffen en vocht in huis hangen. Hierdoor kunt u luchtwegklachten krijgen. Daarnaast ontstaat door te veel vocht in huis schimmel.

Uw lucht, onze zorg

Om een afspraak te maken neem contact op via dit formulier of telefonisch op 026-8450345.

 

Wij helpen u verder met ventilatie van uw huis!

Telefonisch bereikbaar: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 09:00 tot 15:00 uur. Woensdag telefonisch niet bereikbaar. U kunt altijd mailen naar info@air-system.nl.

Adres: Snelliusweg 40-9, 6827 DH Arnhem

KVK nummer: 55158471