WTW ventilatie inregelen

Wanneer u een WTW systeem heeft, is het belangrijk dat alles goed is ingeregeld. Alleen op deze manier weet u zeker dat u profiteert van een juiste werking. Daarnaast voorkomt u dat het storingen geeft of onvoldoende werkt. Door de ventilatie unit in te regelen, zorgt u ervoor dat u er alles uithaalt en voorkomt u condens en vochtvorming in bijvoorbeeld de badkamer. Daarnaast heeft u ook geen last van ongewenste geuren in het toilet en de keuken. Wij helpen u graag bij het inregelen van uw WTW systeem! Graag vertellen we u meer over wat inregelen precies inhoudt.

wtw inregelen

Waarom WTW ventilatie inregelen?

Er zijn meerdere redenen waarom het inregelen van een WTW ventilatiesysteem belangrijk is, namelijk: 

  • Voorkomen van storingen; 
  • Een goed werkend WTW ventilatiesysteem; 
  • Voorkomen van condens en vocht; 
  • Voorkomen van ongewenste geuren en schimmels; 
  • Besparing van energiekosten; 
  • Een gezond en fijn leefklimaat.

Kosten voor WTW ventilatie inregelen

De kosten van het inregelen zijn per WTW unit verschillend en daarom is het belangrijk dat hiervoor eerst contact wordt opgenomen. U kunt te allen tijde telefonisch of per mail contact met ons opnemen – graag helpen we u verder, zodat we een prijsopgave op maat kunnen geven.

Zo werkt het inregelen van een WTW systeem

Voor het inregelen is het van belang dat de luchttoevoer en -afvoer direct met elkaar in balans gebracht worden, zodat er in elke ruimte van uw woning voldoende lucht wordt af- en toegevoerd. We kijken dus naar de nodige capaciteit in uw huis. Het inregelen van WTW ventilatie vereist kennis en de juiste apparatuur. Wat we veel zien is dat de geluidsdempers bijvoorbeeld ontbreken. Maar wist u dat het geluid van een ventilatiesysteem nooit 30 dB mag overschrijden? Hier moet dus voldoende aandacht aan gegeven worden. Ook is het beter dat plooibochten niet gebruikt worden: dit zorgt voor extra weerstand en daardoor moet de unit harder werken. Dit maakt meer geluid en kost ook meer energie. Vaak zien we dit ook weer terug tijdens het inregelen.

Waarom kiest u voor Air System?

R

We scoren een 9,4 met meer dan 200 reviews

R

Reken op de kennis en kunde van onze monteurs

R

We zijn snel ter plaatse

R

Profiteer van een gezond binnenklimaat

wtw inregelen

Vraag vrijblijvend een offerte aan! 

Bent u benieuwd naar meer informatie over WTW ventilatie inregelen? Neem gerust contact met ons op. Dit kan via het onderstaande contactformulier, door te bellen naar 026-8450345 of te mailen naar info@air-system.nl.

Wij werken onder andere met:

Meest gestelde vragen

Logisch als u nog vragen heeft over het aanleggen van WTW ventilatie. Uiteraard kunt u hiervoor altijd contact met ons opnemen. Echter delen we hieronder ook graag de meest gestelde vragen met u!

K
L
Mogen ramen wel worden open gezet?

Uiteraard mag u altijd een raam open zetten, maar voor de mate van ventilatie hoeft dit niet. De WTW unit zorgt voor voldoende ventilatie.

K
L
Hoe vaak moet ik mijn WTW filters vervangen?

We adviseren om elk half jaar de WTW filters te vervangen. Indien u last heeft van een luchtwegaandoening, adviseren we het vaker te wisselen.

K
L
Wanneer moet ik in welke stand ventileren?

Stand 1 is laag en gebruikt u gedurende de nacht en bij afwezigheid. Stand 2 is midden en gebruikt u overdag bij aanwezigheid van één of meerdere personen. Stand 3 is hoog en wordt gebruikt tijdens koken, douchen of baden.

K
L
Hoe kan ik betalen?

U kunt bij ons pinnen of contant betalen.

K
L
Berekenen jullie voorrijkosten?

We berekenen geen voorrijkosten, enkel bij reparaties.

Uw lucht, onze zorg

Om een afspraak te maken neem contact op via dit formulier of telefonisch op 026-8450345.

 

Wij helpen u verder met ventilatie van uw huis!

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur

Adres: Snelliusweg 40-9, 6827 DH Arnhem

KVK nummer: 55158471