Mechanische of WTW ventilatiesysteem onderhouden/vervangen in Rhenen

Bent u op zoek naar een betrouwbaar bedrijf in Rhenen voor het onderhouden, schoonmaken, reinigen of vervangen van uw ventilatiesysteem? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Of u nu in de buurt van het Ouwehands Dierenpark woont of in een historisch pand in het charmante centrum van Rhenen, wij zijn dé specialist in zowel mechanische ventilatie als WTW-ventilatie (warmteterugwinning). Met jarenlange ervaring en een team van gecertificeerde experts staan wij klaar om uw luchtventilatiesysteem in topconditie te houden. Of het nu gaat om een modern appartement met uitzicht op de Rijn of een karakteristiek huis nabij de Grebbeberg, wij zorgen ervoor dat uw binnenklimaat optimaal blijft.

 

skyline foto Doetinchem

Tarieven voor onderhoud

Onderhoud aan uw mechanische ventilatie

Reinigen ventilatiebox
Inspectie ventilatiebox
Reinigen kanalen
Reinigen afzuigventielen
Inregelen ventilatie incl meetrapport
Ventilatieadvies
Prijs
Klein onderhoud

€ 85,-

Groot onderhoud

€ 157,-

Groot onderhoud ++

€ 197,-

Alle kosten zijn inclusief BTW en voorrijkosten.

Onderhoud aan uw balans ventilatie (WTW)

Reinigen ventilatiebox
Inspectie ventilatiebox
Reinigen kanalen
Reinigen afzuigventielen
Inregelen ventilatie incl meetrapport
Ventilatieadvies
Prijs
Klein onderhoud

€ 105,-

Groot onderhoud

€ 187,-

Groot onderhoud ++

€ 287,-

Alle kosten zijn inclusief BTW en voorrijkosten.

Mechanische ventilatie

Wat is Mechanische Ventilatie?

Mechanische ventilatie zorgt ervoor dat vervuilde lucht continu wordt afgezogen uit ruimtes zoals de keuken, badkamer en toilet, en verse lucht wordt aangevoerd via ventilatieroosters. Dit systeem is essentieel voor een gezond binnenklimaat en het beheersen van de luchtvochtigheid in uw huis of appartement.

Diensten voor mechanische ventilatie:

 • Onderhoud: Voor klein onderhoud (€ 85,00) reinigen en inspecteren we de mechanische ventilatiebox en geven we ventilatieadvies. Groot onderhoud (€ 157,00) omvat tevens het reinigen van de ventilatiekanalen en afzuigventielen. Groot++ onderhoud (€ 197,00) voegt daar het inregelen van de ventilatie incl. meetrapport aan toe

 • Reiniging: Het regelmatig schoonmaken van de mechanische ventilatie unit en ventilatiebuizen voorkomt ophoping van stof en vuil, wat de luchtkwaliteit in uw huis ten goede komt.

 • Vervanging: Na 10-15 jaar is het tijd om uw mechanische ventilatiebox te vervangen. Wij installeren energiezuinige units die uw energiekosten verlagen en zorgen voor een stillere werking.

WTW Ventilatie

Wat is WTW ventilatie?

WTW (warmteterugwinning) ventilatie is een systeem dat niet alleen vervuilde lucht afvoert, maar ook verse lucht aanvoert en deze voorverwarmt met de warmte van de afgevoerde lucht. Dit zorgt voor een optimaal binnenklimaat en bespaart energie.

WTW Diensten aangeboden in Rhenen

 • Onderhoud: Voor klein onderhoud (€ 105,00) reinigen en inspecteren we de WTW unit en geven we ventilatieadvies. Groot onderhoud (€ 187,00) omvat tevens het reinigen van de ventilatiekanalen en afzuigventielen. Groot++ onderhoud (€ 287,00) voegt daar het inregelen van de ventilatie incl. meetrapport aan toe.

 • Reiniging: Vervuilde WTW filters verminderen de efficiëntie van uw systeem. Wij zorgen voor grondige reiniging en vervangen de filters om optimale prestaties te garanderen.

 • Vervanging: Na 10-15 jaar kan uw WTW unit aan vervanging toe zijn. Wij bieden nieuwe, stille en energiezuinige WTW units aan die zorgen voor een gezond binnenklimaat en lagere energiekosten.

mechanische ventilatie installateur

Belangrijke Onderhoudstips

 

 • Vervang WTW filters tijdig: Dit voorkomt dat stof, schimmels en bacteriën uw woning binnenkomen.
 • Laat het systeem altijd aan staan: Zorg ervoor dat uw ventilatiesysteem continu werkt voor een constant gezond binnenklimaat
 • Regelmatig onderhoud: Plan periodiek groot onderhoud in om uw systeem optimaal te laten functioneren.

Ventileer bij vochtpieken: Zet de ventilatie op de hoogste stand tijdens koken en douchen om vocht snel af te voeren.

Waarom ventilatiesystemen schoonmaken?

 

Het schoonmaken van uw ventilatiesysteem is essentieel om verschillende redenen:

 • Gezondheid: Voorkom verspreiding van stof, schimmels en bacteriën die ademhalingsproblemen en allergieën kunnen veroorzaken.
 • Efficiëntie: Een schoon systeem werkt efficiënter, verbruikt minder energie en bespaart op uw energierekening.
 • Levensduur: Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw ventilatiesysteem en voorkomt dure reparaties.

 

Air System

R

We scoren een 9,4 met meer dan 200 reviews

R

Reken op de kennis en kunde van onze monteurs

R

We zijn snel ter plaatse in Rhenen

R

Profiteer van een gezond binnenklimaat

Afspraak maken in Rhenen

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor onderhoud of vervanging van uw ventilatiesysteem in Rhenen? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om u te helpen en een advies op maat te geven.

Bel ons op 026-8450345 of mail naar info@air-system.nl. Vraag vandaag nog een offerte aan en geniet van een gezond en fris binnenklimaat in uw huis of appartement!

Uw lucht, onze zorg

Om een afspraak te maken neem contact op via dit formulier of telefonisch op 026-8450345.

 

Wij helpen u verder met ventilatie van uw huis!

Telefonisch bereikbaar: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 09:00 tot 15:00 uur. Woensdag telefonisch niet bereikbaar. U kunt altijd mailen naar info@air-system.nl.

Adres: Snelliusweg 40-9, 6827 DH Arnhem

KVK nummer: 55158471