Uw ventilatiesysteem deskundig onderhouden in Zeist?

Zeist, bekend om zijn rijke historie en mooie parken zoals het Slot Zeist, vormt een prachtig decor voor zowel oude als moderne woningen. Voor bewoners die de kwaliteit van hun binnenlucht willen verbeteren en onderhouden, biedt Air System gespecialiseerde diensten voor het onderhouden, reinigen en vervangen van zowel mechanische als WTW-ventilatiesystemen. Onze vakmanschap en technologie garandeert dat uw binnenlucht zuiver en gezond blijft, wat bijdraagt aan een beter welzijn in uw woning of bedrijf in Zeist.

 

skyline foto Doetinchem

Tarieven voor onderhoud

Onderhoud aan uw mechanische ventilatie

Reinigen ventilatiebox
Inspectie ventilatiebox
Reinigen kanalen
Reinigen afzuigventielen
Inregelen ventilatie incl meetrapport
Ventilatieadvies
Prijs
Klein onderhoud

€ 85,-

Groot onderhoud

€ 157,-

Groot onderhoud ++

€ 197,-

Alle kosten zijn inclusief BTW en voorrijkosten.

Onderhoud aan uw balans ventilatie (WTW)

Reinigen ventilatiebox
Inspectie ventilatiebox
Reinigen kanalen
Reinigen afzuigventielen
Inregelen ventilatie incl meetrapport
Ventilatieadvies
Prijs
Klein onderhoud

€ 105,-

Groot onderhoud

€ 187,-

Groot onderhoud ++

€ 287,-

Alle kosten zijn inclusief BTW en voorrijkosten.

Mechanische ventilatie: Schoon en gezond

In Zeist is een betrouwbare mechanische ventilatie essentieel om een gezonde luchtvochtigheid te handhaven en vervuilende stoffen actief uit uw ruimtes te verwijderen. Deze systemen zijn cruciaal om continu verse lucht aan te voeren en vervuilde lucht af te zuigen, vooral in ruimtes zoals keukens, badkamers en toiletten.

Diensten voor mechanische ventilatie:

 • Onderhoud: Wij bieden regelmatige inspecties en onderhoud aan om de functionaliteit en efficiëntie van uw ventilatie-unit te waarborgen.

 • Grondige Reiniging:We verwijderen ophopingen van stof en vuil in ventilatiekanalen en -roosters, essentieel voor het optimaliseren van de luchtstroom.

 • Vervanging: Indien nodig vervangen we oudere mechanische ventilatie-units met energiezuinigere en stillere modellen, waardoor uw systeem efficiënter en effectiever werkt.

Warmteterugwinning (WTW): Energie-efficiëntie en comfort

Voordelen van WTW Ventilatie:
WTW-systemen gebruiken de warmte van uitgeblazen lucht om nieuwe, frisse lucht te verwarmen voordat deze uw huis binnentreedt. Deze technologie biedt niet alleen comfort maar ook aanzienlijke energiebesparingen door de verwarmingskosten te verlagen.

WTW Ventilatiediensten:

 • Filtervervanging: Regelmatig vervangen van filters is essentieel om de lucht schoon en vrij van allergenen te houden.
 • Grondig onderhoud en schoonmaak: Compleet onderhoud van de WTW unit en bijbehorende kanalen, wat cruciaal is voor het handhaven van de systeemefficiëntie.
 • Systeemupgrade: Installeren van geavanceerde WTW-systemen die verbeterde prestaties en lagere energiekosten bieden.
  mechanische ventilatie installateur

  Tips voor het verlengen van de levensduur van uw ventilatiesysteem in Zeist

  • Regelmatig onderhoud: Plan periodieke onderhoudsbeurten in om uw systeem schoon en efficiënt te houden.
  • Filters vervangen: Vervang WTW-filters minstens twee keer per jaar om de luchtkwaliteit te verbeteren en de werking van het systeem te optimaliseren.
  • Ventilatie altijd aan laten staan: Laat uw ventilatiesysteem continu draaien om een constant gezond binnenklimaat te behouden.
  • Reiniging van ventilatiekanalen: Laat de ventilatiekanalen regelmatig reinigen om ophoping van stof en vuil te voorkomen.
  • Vochtpieken beheersen: Zet de ventilatie op de hoogste stand tijdens activiteiten zoals koken en douchen om vocht snel af te voeren.
  • Inspecties uitvoeren: Voer regelmatig inspecties uit om vroegtijdig problemen te detecteren en te verhelpen.
  • Professionele dienstverlening: Maak gebruik van professionele diensten voor het inregelen en optimaliseren van uw ventilatiesysteem.
  Ventilatiesysteem onderhoud of vervangen

  Het belang van regelmatig onderhoud

   Regelmatig onderhoud van uw ventilatiesysteem in Zeist is cruciaal om optimale luchtkwaliteit te waarborgen. Het voorkomt de verspreiding van stof, schimmels en bacteriën, verhoogt de efficiëntie van het systeem, verlaagt energiekosten en verlengt de levensduur van het systeem. Daarom is het belangrijk om te investeren in periodiek onderhoud om kostbare reparaties en gezondheidsproblemen te voorkomen.

    

   De impact van slecht onderhouden ventilatiesystemen

   Een slecht onderhouden ventilatiesysteem kan ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid en uw woning. Vervuilde ventilatiekanalen kunnen stof, schimmels en bacteriën verspreiden, wat kan leiden tot ademhalingsproblemen, allergieën en andere gezondheidsklachten. Daarnaast kan een inefficiënt systeem zorgen voor een hoge luchtvochtigheid, wat vochtproblemen en schimmelgroei veroorzaakt. Dit resulteert in muffe geuren en kan structurele schade aan uw huis veroorzaken. Bovendien verbruikt een vervuild ventilatiesysteem meer energie, wat leidt tot hogere energiekosten en een lagere levensduur van de apparatuur.

   Air System

   R

   We scoren een 9,4 met meer dan 200 reviews

   R

   Reken op de kennis en kunde van onze monteurs

   R

   We zijn snel ter plaatse in Doetinchem

   R

   Profiteer van een gezond binnenklimaat

   Afspraak maken 

   Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor onderhoud of vervanging van uw ventilatiesysteem in Zeist? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om u te helpen en een advies op maat te geven.

   Bel ons op 026-8450345 of mail naar info@air-system.nl. Vraag vandaag nog een offerte aan en geniet van een gezond en fris binnenklimaat in uw huis of appartement!

   Uw lucht, onze zorg

   Om een afspraak te maken neem contact op via dit formulier of telefonisch op 026-8450345.

    

   Wij helpen u verder met ventilatie van uw huis!

   Telefonisch bereikbaar: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 09:00 tot 15:00 uur. Woensdag telefonisch niet bereikbaar. U kunt altijd mailen naar info@air-system.nl.

   Adres: Snelliusweg 40-9, 6827 DH Arnhem

   KVK nummer: 55158471